Noć Muzeja u petak 27.01.2017. u Galeriji Ivan Večenaj

U petak 27.siječnja 2017. godine Galerija Ivan Večenaj obilježila je dugogodišnju manifestaciju Noċ muzeja.

Galerija Ivan Večenaj provodi ovaj projekt već četvrtu godinu zaredom s ciljem da se zajednica ali i svi posjetitelji upoznaju s radom galerije, a najvažnije sa stvaralaštvom jednog od najvažnijih predstavnika Hlebinske škole – naivnim slikarom, pjesnikom i sakupljačem narodnog i jezičnog blaga, Ivanom Večenajem.

Galerija svake godine prati koncept Noći muzeja, a tema ovogodišnje manifestacije bila je Glazba i njen utjecaj na društvo.

Široko djelovanje Ivana Večenaja, ponajprije kao slikara, ali i pjesnika omogućilo nam je da posjetiteljima ove godine prezentiramo njegove uglazbljene pjesme koje su uglazbljene od eminentnih skladatelja poput Marijana Makara i Siniše Leopolda. Sedam pjesama Ivana Večenaja je uglazbljeno i nalazi se na nosaču zvuka a najpoznatija Z onkraj Drave osvojila je prije 20 godina nagradu stručnog žirija i nagradu publike na Festivalu u Pitomači.

Unuka Ivana Večenaja – Petra Večenaj Živičnjak otvorila je Noć muzeja u Goli, a tijekom programa uz brojne recitale pjesama Ivana Večenaja iz njegove zbirke pjesama Prekodravlje tak popeva, programom su dominirale projekcije praćene sa njegovim uglazbljenim pjesmama sa kojima brojni posjetitelji manifestaciije do sada nisu bili upoznati.

U programu su sudjelovale i učenice PŠ Otočka i OŠ Gola, Leona Lončar iz Molvi koja je 19.1.2017. pobijedila na međuopćinskom najtecanju Lidrano sa pjesmom Ivana Večenaja te poznati koprivnički pjesnik g.Milan Frčko sa svoje tri pjesme posvećene Prekodravlju i “meštru” Ivanu Večenaju.

Potaknuti temom ovogodišnje manifestacije, uz uglazbljene pjesme slikara Ivana Večenaja, obitelj Večenaj je za svoje brojne posjetitelje organizirala prekodravske mužikaše, a veselilo se dugo u noć uz pjesmu i ples.

Idi na Novosti

Galerija Ivan Večenaj

Dravska 40,

48331 Gola

Potražite nas na karti

Etno-kuća Večenaj

Petra Preradovića 25,

48331 Gola

Potražite nas na karti

Javite nam se

+ 385 98 970 9591, Mladen,

+ 385 99 207 5026, Petra

petravecenaj@gmail.com